WK Qatar 2022 Dag 16 | Brazilië en Kroatië naar kwartfinales

WK Qatar 2022 Dag 16 | Brazilië en Kroatië naar kwartfinales

Vandaag staan er weer twee wedstrijden op het programma. Japan, Kroatië, Brazilië en Zuid-Korea komen in actie op het WK in Qatar. De duels beginnen om 16:00 uur en 20:00 uur. Feyenoord-trainer Arne Slot is vanavond aanwezig bij de NOS om de duels te analyseren.

Kroatië bereikt kwartfinale
Kroatië heeft de kwartfinales van het WK bereikt door een zege op Japan. Na 120 spannende minuten, waarin beide landen één doelpunt maakten, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin werden missers van Takumi Minamino, Kaoru Mitoma en Maya Yoshida Japan fataal.

Opstellingen
Japan: Gonda; Taniguchi, Tomiyasu, Yoshida, Nagatomo; Morita, Endo; Ito, Kamada, Doan; Maeda.
Kroatie: Livakovic; Juranovic, Gvardiol, Lovren, Barisic; Kovacic, Brozovic, Modric; Kramaric, Petkovic, Perisic.

Brazilië na een helft al klaar met Zuid-Korea
Het Nederlands elftal kan z’n borst natmaken als het erin slaagt om vrijdagavond Argentinië te verslaan. Grote kans immers dat daarna de briljante Brazilianen de volgende horde vormen. In het stadion van de 974 zeecontainers werd de hele ploeg van Zuid-Korea al voor de rust ingepakt en in een van die containers klaargezet voor de terugreis naar Seoul, al redde Seung-Ho Paik na rust nog wel de eer (4-1).

Opstellingen
Brazilië: Alisson, Militão, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo, Casemiro, Paquetá, Raphinha, Neymar, Vinícius Jr, Richarlison.
Zuid-Korea: Seung-Gyu, Jin-Su, Min-Jae, Woo-Young, Moon-Hwan, Young-Gwon, Hwang, Jae-Sung, Hee-Chan, Gue-Sung, Son.

Lees meer over
WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties