WK Qatar 2022 Dag 15 | Szymański uitgeschakeld door Frankrijk

Het Nederlands Elftal komt vrijdagavond weer in actie. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal speelt dan de kwartfinale tegen Argentinië. Vandaag stonden er ook weer twee wedstrijden op het programma. Frankrijk trof Polen met Sebastian Szymański in de basisopstelling.

Szymański werd in de 64ste minuut gewisseld bij een 1-0 achterstand door een doelpunt van Olivier Giroud. Kylian Mbappé tilde de stand daarna naar 3-0. In de blessuretijd van de blessuretijd benutte Robert Lewandowski een strafschop en bracht de eindstand op 3-1.

Engeland sloot de zondag af met een wedstrijd tegen Senegal die moeiteloos met 3-0 gewonnen werd. De doelpunten werden gemaakt door Jordan Henderson, Harry Kane en Bukayo Saka.

Polen: Szczęsny; Bereszyński, Kiwior, Glik, Cash, Frankowski, S. Szymański, Krychowiak, Zieliński, Kamiński, Lewandowski.
Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, Theo Hernández; Griezmann, Tchouaméni, Rabiot; Dembélé, Giroud, Mbappé.