WK Qatar 2022 Dag 10 | Oranje plaatst zich voor knock-outfase

WK Qatar 2022 Dag 10 | Oranje plaatst zich voor knock-outfase

Het Nederlands Elftal heeft zich weten te plaatsen voor de knock-outfase van het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal maakte geen fout en won de laatste wedstrijd in de groepsfase met 2-0 van gastland Qatar. De doelpunten werden gemaakt door Cody Gakpo en Frenkie de Jong.

Door de overwinning gaat het Nederlands Elftal door als groepswinnaar. Na drie wedstrijden zijn zeven punten behaald en daardoor komt het zaterdag om 16:00 uur weer in actie. Oranje speelt dan tegen de nummer twee in Groep B en dat is de Verenigde Staten.

Justin Bijlow moet het tot nu toe doen met een rol op de bank. De doelman van Feyenoord zag ook tegen Qatar Andries Noppert geen fout maken onder de lat. Bondscoach Louis van Gaal heeft daardoor geen reden om een wissel toe te passen onder de lat voor aanstaande zaterdag.

Opstellingen
Oranje: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong; Klaassen; Memphis, Gakpo.
Qatar: Barsham; Mohammed, Miguel, Khoukhi, Hassan, Ahmed; Al Haydos, Madibo, Hatem; Ali, Afif.

Ook Senegal weet zich te plaatsen
Senegal gaat met groepswinnaar Nederland mee naar de achtste finales van het WK in Qatar. De kampioen van Afrika rekende in een rechtstreeks duel af met Ecuador, dat geen schim was van de ploeg die in de vorige speelronde gelijkspeelde tegen Oranje. Na een enerverende fase halverwege de tweede helft werd het in Doha 1-2.

Opstellingen
Ecuador: Galindez, Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan, Franco, Caicedo, Plata, Estrada, Valencia(c).
Senegal: Mendy, Sabaly, Koulibaly(c), Jakobs, Diallo, Ciss, P. Gueye, Ndiaye, I. Gueye, Sarr, Dia.

Lees meer over
WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties