Wim Jansenplein officieel onthuld

Wim Jansenplein officieel onthuld

Ruim een jaar na het overlijden van Wim Jansen, een van Feyenoords grootste spelers allertijden en een icoon van de club, is zaterdagochtend op Varkenoord het Wim Jansenplein officieel onthuld.

In aanwezigheid van de familie, twee jeugdteams van zowel Feyenoord Academy als Sportclub Feyenoord en medewerkers van Varkenoord werd een doek van een betonnen muur gehaald. Daarmee werden de letters ‘Wim Jansenplein’, letterlijk in beton gegoten en tussen Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord in, zichtbaar.

‘Nadat de familie eerder al toestemming gaf om de naam van Wim Jansen aan ons plein te verbinden, hebben we met elkaar nagedacht over hoe we dit het beste tot uiting konden laten komen’, aldus Raymond van Meenen, Head of Operations van Feyenoord. ‘In overleg met de familie en de collega’s van Sportclub Feyenoord is uiteindelijk voor dit ontwerp gekozen. Een prachtig en duurzaam eerbetoon aan de man die zijn hart aan Varkenoord had verpand.’

Zijn laatste levensjaren was Jansen namelijk vooral een vertrouwd gezicht op Varkenoord. Als adviseur van de jeugdtrainers, het liefst op de achtergrond en ver verwijderd van de schijnwerpers. Die rol paste hem het meest, zo vertelde hij in de zomer van 2011. ‘Het opleiden van jeugd is mijn grote passie en van Feyenoord zal ik nooit loskomen.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties