Wieffer: ''Ik vind dat er nog heel veel beter moet''

Mats Wieffer is begonnen met zijn minuten te maken in Feyenoord 1. De middenvelder komt in de ploeg als de Rotterdammers meer controlerend willen gaan spelen. Voor de camera van Feyenoord TV vertelt Wieffer over zijn eerste maanden bij Feyenoord.

"Het gaat steeds beter. Ik ben er natuurlijk lange tijd uit geweest, vooral conditioneel is het aanpoten en ook voetballend moet het allemaal nog stukken beter." Na de training werd de middenvelder even apart genomen omdat hij terugkomt van een enkelblessure. "Ja, dan kijken ze naar hoe ik precies loop, hoe ik het verhaal afwikkel met mijn enkel en hoe ik ook sneller kan worden. Daar kijken ze heel goed naar en daar ben ik heel blij mee."

Wieffer blikt daarna terug over het ontstaan van zijn blessure in de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Ook zijn optreden tegen Lazio Roma komt aan bod. "Het was vooral zwaar omdat ik nog geen wedstrijden had gespeeld, ik had alleen een onderlinge oefenwedstrijd in de benen. Vooral door de hitte had ik het heel zwaar, maar ondanks dat het een heel slecht resultaat was voor ons, was het voor mij persoonlijk wel een mooi moment dat ik mijn debuut maakte in Europa. Ik denk dat ik op zich wel redelijk heb gespeeld. Het is soms nog wel een beetje zoeken naar waar ik moet staan. Ik heb vooral nog moeite met om me heen kijken, het scannen van wat er om me heen gebeurt, waardoor het voor mezelf veel gemakkelijker zou worden."

Zijn rol als middenvelder is voor Wieffer duidelijk. "De trainer wil graag dat ik wat controlerend speel. Dat bevalt me heel goed hoor, dus daar let ik wat meer op. Zo kunnen anderen wat meer hun ding doen en probeer ik een beetje de orde te behouden", zo vervolgt Wieffer, die ook nog praat over zijn wedstrijd tegen Sparta. "Dat was natuurlijk geweldig. Het is het mooiste stadion van Nederland, het veld was geweldig en de sfeer was geweldig, we staan 3-0 voor. Het was heel mooi."

Sturm Graz
Voor Wieffer is de wedstrijd tegen de Oostenrijkers niet anders dan de wedstrijd tegen Sparta. "Het is gewoon een wedstrijd dat ik er moet staan als ik erin kom: duels spelen, veel meters maken, hoge pressie. Daar moet ik klaar voor zijn, dus als ik langzaam maar zeker steeds fitter word, dan hoop ik dat dat ook steeds iets beter gaat."

Hoe topfit is Wieffer nu? "Op de training voel ik me wel vaak zo fit dat ik 'ik zit er wel tegenaan' denk, maar wedstrijden is gewoon heel anders. Vooral als je invalt, dan moet je meteen pressen op de middenvelders. Dan kom ik snel in de hoge hartslag waardoor het eigenlijk vaak nog zwaarder wordt." Het is dus nog geen tijd voor een basisplek? "Nee, ik vind dat er nog heel veel beter moet, maar uiteindelijk is het doel om meer minuten te maken. Het ligt aan mezelf, als ik zelf presteer dan komt het vanzelf wel."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties