Wieffer: "Ik denk dat het voor ons een leerpunt is dat we dat kunnen"

Wieffer: "Ik denk dat het voor ons een leerpunt is dat we dat kunnen"

Mats Wieffer was zondagmiddag weer misschien wel de beste speler aan de kant van Feyenoord, zo blijkt ook uit de gegeven cijfers door de leden van FR12.nl. Ook de statistieken liegen er niet om bij de middenvelder, zo had de Tukker een passnauwkeurigheid van 75%, maar was hij vooral effectief met zijn, rond de 70%, gewonnen duels.

"Eerste helft was denk ik goed en in de tweede helft hebben we het een keer op een andere manier gedaan dan hoe we het normaal doen", begint Wieffer tegenover NOS. "Normaal hebben we goed voetbal en niet altijd resultaat, nu hebben we het resultaat. Dit geeft mij wel veel voldoening. Ze maken weer uit de tweede kans de 1-1 en ik vind het wel knap hoe wij terugkomen."

"Uiteindelijk hadden we misschien een beetje geluk hoe hij tot stand komt", doelt Wieffer op de misser van Ramon Hendriks bij het doelpunt van Ondrej Lingr. "Uiteindelijk gooien we die pot gewoon dicht en ik denk dat het voor ons een leerpunt is dat we dat kunnen. Ik denk ook dat we dat gewoon goed hebben gedaan vandaag." Toch was het onnodig dat de wedstrijd dichtgegooid moest worden, want Feyenoord had in de eerste helft op een ruime voorsprong kunnen staan. "Tweede helft denk je nog wel te kunnen voetballen, maar het veld wordt ook steeds slechter. Dan kun je het wel blijven proberen, maar kan het ook snel fout gaan."

Stevige duels
Wieffer kreeg het flink te verduren en ging vaak naar de grond. "Vooral op het laatst was het jezelf overal voor gooien en erin klappen. Dan loop je ook nog drie keer tegen andermans kop aan, dat is allemaal niet lekker. Uiteindelijk hebben we gewonnen en daar gaat het om. Het gaat goed, maar liever heb ik dit ook niet. Het doet nog wel een beetje pijn bij mijn wenkbrauw."

Ontmoeting met PSV
Hoewel het vertoonde spel misschien niet de beste motivator is in aanloop naar de achtste finale van de KNVB Beker, verwacht Wieffer dat Feyenoord woensdag een goede kans maakt om de kwartfinale te behalen. "De mentaliteit zit er goed in en tegen PSV is het weer volle bak. Maar voor zulke wedstrijden hoef je niet op te laden, want dat komt allemaal vanzelf. We hebben nu ook nog twee dagen om goed te herstellen."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties