Wieffer: ''Het zou een droom zijn maar is nu nog niet realistisch''

Wieffer: ''Het zou een droom zijn maar is nu nog niet realistisch''

Mats Wieffer presteert meer dan behoorlijk in Feyenoord 1, vooral als je meetelt dat de middenvelder vorig seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde. De start van Wieffer bij de Rotterdammers was echter niet al te best, want hij raakte al snel geblesseerd.

"Je komt in een nieuw team en als je dan geblesseerd raakt train je niet met de groep mee. Er komen allemaal andere spelers en dan kom je niet lekker in je ritme. Je kunt geen connectie maken met andere spelers en je mist dan toch wat. Al met al gaat het wel goed nu", aldus Wieffer voor de camera van ESPN. Quinten Timber viel in de wedstrijd tegen Emmen geblesseerd uit en toen kreeg Wieffer de kans als invaller. "Dat zijn wel de momenten dat je het echt moet laten zien. Het dan laten afweten is niet de bedoeling, want de buitenwereld ziet het dan ook. Ik dacht 'dit is mijn kans en dan moet ik zorgen dat ik 'm pak'."

Wieffer bleef basisspeler en mocht al gauw zijn eerste Klassieker gaan spelen. "Ik was iets zenuwachtiger dan normaal. Het is wel lekker dat je als team daarvoor al twee wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Dan heb je wel al wat vertrouwen. Als het nou mijn eerste wedstrijd was geweest dan was het anders geweest, maar nu heb je er wel een beetje een goed gevoel bij."

Persoonlijke ontwikkeling
Wieffer vertelt dat het aan de bal nog beter moet, maar dat hij zich in duels goed staande houdt. “Ik ben tevreden over hoe het nu gaat. Dat moet stap voor stap beter worden.” Zijn specifieke kwaliteiten weet de middenvelder al wel te benoemen. "Ik breng lengte bij lange ballen, ik probeer rust te creëren en duels te winnen. Dat zijn denk ik de drie belangrijkste eigenschappen." De middenvelder is vooral verdedigend aan het werk. "Dit seizoen wel. Bij mijn vorige clubs was het wel wat aanvallender, hier is het meer controlerend dan ik eerder gespeeld heb. Op zich bevalt dat ook goed hoor."

"Toen ik hier net kwam, had ik echt die bewijsdrang om me te laten zien. Ondanks dat ze 'je krijgt de tijd' zeiden, wilde ik zo snel mogelijk laten zien dat ik hier hoor. Daardoor ging het juist niet goed: dan gaf ik soms een verkeerde bal en ging dat weer in mijn hoofd zitten. Nu gaat dat beter en ben ik rustiger." Er zijn meer veranderingen merkbaar bij de middenvelder. "Ik ben brutaler geworden. Je speelt in het begin toch met grotere spelers en dan blijf ik meer op de achtergrond. Op dat moment laat je de anderen de balletjes spelen. Nu ben ik veeleisender geworden. In de kleine ruimtes ben ik verbeterd, daar had ik vooral in het begin heel veel moeite mee."

Natuurlijk zijn er nog meer verbeterpunten voor de middenvelder, maar het belangrijkste lijkt op dit moment dat hij meer inhoud moet gaan krijgen. "Ik ben wel een speler met veel loopvermogen, maar ik merk ook dat het in de laatste tien minuten een beetje inzakt. Ik weet niet of dat conditioneel is, dat het nog moet komen of hier ophoudt. Ik denk wel dat als ik conditioneel beter wordt dat die tien minuten er dan wel bij kunnen." Wanneer het woord ‘Oranje’ valt, begint Wieffer te lachen. “Dat vind ik wel heel erg hard van stapel lopen. Zeker als je net drie á vier wedstrijden prima speelt. Het zou een droom zijn maar is nu nog niet realistisch.''

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties