Welke speler moet tegen FC Groningen op tien? (poll)

Welke speler moet tegen FC Groningen op tien? (poll)

Feyenoord neemt het zaterdagavond op tegen FC Groningen in De Kuip. De Rotterdammers beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De ploeg van trainer Arne Slot kan weer beschikken over Gernot Trauner en Sebastian Szymański. Al zijn de twee nog niet klaar om een volledige wedstrijd te spelen.

Slot heeft aangegeven dat Trauner en Szymański voorzichtig gebracht gaan worden. Afgelopen woensdag tegen sc Heerenveen stonden Danilo en Santiago Gimenez beiden in de ploeg. De Braziliaan stond op papier op nummer tien, maar in de praktijk speelde hij meer als tweede spits. Slot ziet de variant met twee spitsen als een serieuze optie voor de toekomst.

''Het is goed bevallen, maar eerder tegen AZ pakte het ook goed uit'', legt Slot uit. ''Niet met een goal van die jongens maar wel eentje van Pedersen. Ze kunnen prima samenspelen. Ze hebben het weleens gevraagd. Of ik het een mogelijkheid vond om ze samen te laten spelen. Die mogelijkheid is er zeker, maar we hebben veel meer opties. Hoe we het exact gaan invullen. is ook afhankelijk van andere spelers.''

De verwachtingen zijn dat Slot tegen FC Groningen nog niet gaat starten met Danilo en Gimenez, maar met Javairô Dilrosun op tien. De linkspoot heeft nog geen grote indruk weten te maken als aanvallende middenvelder. Slot hoopt dat Dilrosun meer in de een tegen een situatie komt, want daar ligt juist de kracht van de oud-speler van Manchester City. Het vinden van de ruimtes is nog iets wat hij kan verbeteren.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Verrips; Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems; Suslov, Hove, Irandust; Manu, Pepi, Määttä.

Wie moet tegen FC Groningen op tien?
Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties