''We kunnen niet genoeg benadrukken dat we dit walgelijk vinden''

''We kunnen niet genoeg benadrukken dat we dit walgelijk vinden''

Feyenoord heeft vanmiddag gereageerd op een graffiti afbeelding aan de Schuttersweg in Rotterdam. Steven Berghuis is daar afgebeeld met de tekst 'joden lopen altijd weg'. Stadsbeheer Rotterdam is inmiddels bezig om het te verwijderen, maar de foto gaat al de gehele dag rond op sociale media.

"We kunnen niet genoeg benadrukken dat we dit walgelijk vinden'', reageert een woordvoerder van Feyenoord in gesprek met Hart van Nederland. De Rotterdammers komen hierdoor opnieuw negatief in het nieuws. ''We hebben vorige week al afstand genomen van dit soort uitingen. Wat deze mensen willen is aandacht vragen op een wanstaltige manier."

Berghuis is onder meer afgebeeld met een jodenster op zijn borst en een grote neus. Hanne Luden van het CIDI is hier woedend over: ''Zo af en toe zie je in het voetbal smakeloze acties en deze is heel ver buiten het toelaatbare. Hebben we het nu wel over sport vraag je jezelf dan af. Het gaat zo alle perken te buiten, het is een heel vervelend dieptepunt. Dit moet zo snel mogelijk een halt worden toegeroepen.''


Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties