"Wat mij betreft mag Jahanbakhsh ook wat langer in de basis blijven staan"

"Wat mij betreft mag Jahanbakhsh ook wat langer in de basis blijven staan"

Voor het eerst sinds lange tijd mocht Alireza Jahanbakhsh het tegen PEC Zwolle weer eens in de basis proberen. Het leverde hem één assist op, al had de Iraniër ook zelf de nodige kansen om te scoren. Toch pleit RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel ervoor om Jahanbakhsh voor langere tijd in de basis te laten staan.

In de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond werd namelijk de vraag gesteld of het niet tijd wordt voor meer vastigheid in de voorhoede van Arne Slot. "Dat zou hij wel willen, maar het ligt aan de spelers. Men zegt vaak: 'een trainer moet een speler vertrouwen geven', maar vaak is het andersom: de spelers moeten hun trainer vertrouwen geven. Paixão mag nu al een tijdje blijven staan en Dilrosun heeft dat eerder ook gehad, maar op de vleugels is er niemand die overtuigt."

"Als er dan eentje is die dat nog het meeste doet - en ook het hoogste rendement heeft qua assists (4 assists, evenveel als Szymanski en 1 minder dan Dilrosun, red.) - dan is dat Alireza Jahanbakhsh", vervolgde Van Eersel. Hij doelde op zijn gelijkmaker tegen FC Utrecht van afgelopen weekend en dit keer zijn assist tegen PEC Zwolle. "Maar hij had er vanavond ook wel meer mogen maken, hij heeft veel kansen gehad", voegde hij daar wel aan toe.

Mentaliteit
Vooral met de mentaliteit waarmee Jahanbakhsh telkens het veld op komt, is weinig mis. "Dat zag ik vorig seizoen, toen hij veel kritiek kreeg, ook al bij hem. Hij deed soms juist iets te veel, dan leek het of hij het ging forceren. Je gunt hem nu dat een paar van die ballen lekker binnenploffen. Hij komt wel in de situaties. In z'n jaar bij AZ veranderde toen alles in goud, maar nu levert het weer geen enkel doelpunt op. Ergens daartussenin zou al lekker zijn. Ook voor het gevoel dat de mensen bij hem hebben."

Als Slot voor meer vastigheid op de vleugels zou kiezen, zou dat wat Van Eersel betreft dus met Jahanbakhsh moeten zijn. "Wat mij betreft hij bewezen, zeker als je het afzet tegen de andere vleugelaanvallers, dat hij ook een keertje iets langer mag blijven staan. Als je kijkt naar hoe lang Dilrosun heeft mogen blijven staan, en inmiddels Paixão ook, dan vind ik dat dat voor Jahanbakhsh ook een keer mag gelden."

Moet Jahanbakhsh ook de komende wedstrijden starten?
Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties