'VvF verzet zich tegen nieuwe termijn Van Bodegom'

'VvF verzet zich tegen nieuwe termijn Van Bodegom'

Vrienden van Feyenoord is voor 48,7 procent aandeelhouder van Feyenoord. De groep investeerders wil af president-commissaris Toon van Bodegom. Van Bodegom wil op zijn beurt een nieuwe termijn van vier jaar aangaan. Bij de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders vorige week donderdag heeft de VvF zich uitgesproken tegen die herbenoeming.

De groep investeerders maakt zich zorgen over onder andere de financiën, de toekomst van het stadion en de bestuurlijke organisatie van Feyenoord, zo meldt NRC Handelsblad. De VvF stipt in een brief van 23 januari veertien pijnpunten aan. Zo is onder andere het eigen vermogen onder Van Bodegom van 25,6 miljoen euro naar 1 miljoen euro gedaald, terwijl Van Bodegom zelf aangegeven had dat kapitaal binnenhalen een van zijn speerpunten was.

De VvF wil graag weten welke investeerders er benaderd zijn en welke rol Van Bodegom had bij de ontwikkeling van Feyenoord City. De kosten van dat mislukte project zijn opgelopen tot 33 miljoen euro, terwijl De Kuip veel achterstallig onderhoud heeft. VvF: "Wat geeft de rvc en z'n huidige voorzitter de indruk dat zij na het mislukken van dit project nog voldoende draagvlak hebben voor een geloofwaardig beleid in deze?"

Stichting Continuïteit (Stico) is de grootste aandeelhouder van de club en van de vijf bestuurders stemden er drie voor herbenoeming, de andere twee zijn leden van de VvF. Voorzitter Ivo Opstelten stelt dat Van Bodegom 'met veel overtuiging' is herbenoemd. Van Bodegom maakt zich niet druk om alle commotie en gaat de koemden vier jaar gewoon aan de slag voor Feyenoord: "Er is een mandaat gegeven, ik ga het gewoon doen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties