Voormalig Feyenoord-spits Ruud Geels overleden

Voormalig Feyenoord-spits Ruud Geels overleden

Tot groot verdriet is oud-Feyenoorder Ruud Geels op 75-jarige leeftijd overleden, zo is te lezen op de clubwebsite van Ajax. De spits speelde tussen 1965 en 1970 in het shirt van Feyenoord en kwam in totaal 89 keer in actie voor de Rotterdammers.

Geels, geboren op 28 juli 1948 in Haarlem, begon zijn carrière in het betaalde voetbal bij Telstar. Al na een paar wedstrijden in Noord-Holland verhuisde de spits naar Rotterdam om te gaan spelen in het shirt van Feyenoord. Hoewel hij voor ongeveer 165.000 gulden overkwam naar de havenstad, verloor hij de concurrentiestrijd van Ove Kindvall. Toch kwam hij 89 keer in actie en wist hij hierin 50 keer te scoren en 19 assists te geven.

Ook de prijzenkant van Geels is behoorlijk gevuld. Zo won hij met Feyenoord het landskampioenschap, de nationale beker en de Europa Cup I. Na zijn periode in Rotterdam kwam Geels ook nog uit voor Go Ahead Eagles, Club Brugge, Ajax, RSC Anderlecht, Sparta, PSV en NAC. Ook droeg de spits nog twintig keer het shirt van het Nederlands Elftal.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties