Vitesse blokkeert kaarten: Feyenoorders niet welkom op thuisvakken

Vitesse blokkeert kaarten: Feyenoorders niet welkom op thuisvakken

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het uitvak van de Rotterdammers was binnen no-time uitverkocht, en veel supporters hebben ook een kaart gekocht voor een van de thuisvakken in het Gelredome. De Arnhemmers gaan hier niet mee akkoord en hebben meerdere kaarten geblokkeerd.

''Bij deze wedstrijd is het voor Feyenoord-supporters uitsluitend toegestaan om plaats te nemen in het bezoekersvak, waarvoor de kaartverkoop altijd loopt via de uitspelende club,'' begint de uitleg van de nummer zeventien uit de Eredivisie. ''Zoals gebruikelijk bij dit soort duels wordt er op de thuisvakken enkele plekken geboden aan Vitesse-supporters, om onderlinge frictie zoveel mogelijk te kunnen voorkomen.''

Vitesse heeft geen hard bewijs dat de eigenaren van de gekochte kaarten ook daadwerkelijk voor Feyenoord zijn, maar: ''Bezoekers waarvan een gegrond vermoeden bestaat dat zij supporter zijn van Feyenoord zullen daarom aan de toegangspoorten worden geweigerd. Restitutie is in dit geval niet mogelijk. Aan de voorkant wordt tevens de kaartverkoop structureel gemonitord. Als het vermoeden bestaat dat er online kaarten zijn besteld door Feyenoord-supporters, dan zullen deze toegangskaarten vooraf worden geblokkeerd.''

Bij een aantal mensen is ook daadwerkelijk een aangekochte kaart geblokkeerd. Diegenen bij wie dit is gebeurd, hebben een persoonlijk bericht ontvangen met de volgende tekst: "Via deze weg laten wij u weten dat er, onder andere op basis van uw aankoopgeschiedenis en adresgegevens, een vermoeden bestaat dat u een Feyenoord-supporter bent. De reeds aangeschafte toegangskaarten zijn daarom geblokkeerd."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties