Vijf Feyenoorders in definitieve selectie Oranje

Vijf Feyenoorders in definitieve selectie Oranje

De interlandperiode komt er weer aan en dus heeft bondscoach Ronald Koeman zojuist de selectie bekendgemaakt voor de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. Namens Feyenoord zullen Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Calvin Stengs, Justin Bijlow en Quilindschy Hartman aansluiten. De Rotterdamse club is hierdoor hofleverancier van het Nederlands Elftal.

De spelers van het Nederlands Elftal zullen zich maandag 13 november melden in Zeist voor de laatste twee speeldagen in de kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. De eerste wedstrijd is op zaterdag 18 november, dan speelt Oranje in de Johan Cruijff ArenA tegen Ierland. Vervolgens reist de ploeg af naar Gibraltar om de campagne op dinsdag 21 november om 20:45 uur af te sluiten.

Na zijn blessure keert Bijlow dus 'gewoon' weer terug in de selectie van Koeman en mag hij de concurrentie aangaan met Mark Flekken en Bart Verbruggen. Beide keepers zijn actief in de Premier League. Terwijl Flekken de vaste eerste keeper is bij Brentford, is een basisplaats voor Verbruggen bij Brighton & Hove Albion geen zekerheid. De 21-jarige doelman kwam dit seizoen zeven wedstrijden in actie en wisselt met de 33-jarige Jason Steele.

Koeman zat onlangs bij het praatprogramma Rondo, waar hij vertelde dat Bijlow niet vanzelfsprekend de eerste keeper is, maar dat de bondscoach die keuze nog zal maken ook op basis van de wedstrijden die komend weekend worden gespeeld. Ook vertelde hij over de Feyenoorders die soms moeten lijken te hebben met de speelwijze van het Nederlands Elftal. ''Daar hebben ze wel moeite mee, want het is bij Feyenoord zo ingeslepen. Als je iets anders wilt of vraagt, of je speelt iets anders als systeem, wil dat nog wel eens moeite kosten.''

Vijf Feyenoorders in definitieve selectie Oranje
Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties