''Verschil op trainingen bij Feyenoord en Bodø/Glimt niet zo groot''

''Verschil op trainingen bij Feyenoord en Bodø/Glimt niet zo groot''

Feyenoord heeft afgelopen week afscheid genomen van Fredrik Bjørkan. De Noor kwam niet meer voor in de plannen van trainer Arne Slot. Bjørkan hoopt zijn carrière bij Bodø/Glimt nieuw leven in te blazen. Bondscoach Ståle Solbakken van de Noorse ploeg is blij met de overstap van de 24-jarige linksback.

''We waren het erover eens dat hij niet op die manier verder kon'', vertelt Solbakken in gesprek met het Noorse TV2. ''Hij maakte maar weinig minuten in Nederland en er waren geen signalen dat zijn situatie zou verbeteren. Fredrik dreigde op een zijspoor te belanden in zijn carrière. Als hij voor de derde keer op rij in een slechte situatie terecht zou komen, had dat fataal kunnen zijn.''

Bjørkan moet minuten maken. ''Het is belangrijk dat hij regelmatig gaat spelen. Bjørkan wordt gezien als een belangrijke speler. Bodø/Glimt is zeker geen slechte keuze.'' Of Solbakken de verdediger de volgende keer weer gaat oproepen wil hij niet aangeven. ''Dat ligt aan zijn spel. Het maakt niet uit bij welke club je speelt, maar het is wel een voordeel dat we hem nu in actie gaan zien. Het verschil op de trainingen bij Feyenoord en Bodø/Glimt is niet zo groot.''

Bodø/Glimt geen stap terug
De linksback heeft niet het idee dat hij een stap terug heeft moeten doen.''Nee, zeker niet. Ik wilde natuurlijk dat het beter was gelopen, maar ik heb hier een heel goed gevoel over. Ik denk dat dit heel goed voor me is.'' Volgens de linksback is de concurrentie bij Hertha en Feyenoord zwaar gebleken. ''Als je een kans krijgt, moet je die pakken. Als je dat niet doet, weet je niet zeker of er nog een kans kom.'' Bjørkan tekende een contract tot medio 2025.

Lees meer over
Fredrik Bjørkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties