Vandaag 5 jaar geleden: Feyenoord landskampioen

Vandaag 5 jaar geleden: Feyenoord landskampioen

14 mei 2017. Een datum die menig Feyenoorder nooit meer zal vergeten. Het was de dag van het landskampioenschap, de dag waarin de kater van een week eerder werd weggespoeld en de dag waarop een volksfeest in Rotterdam en omstreken losbarstte.

De week na Excelsior-uit (3-0) was verschrikkelijk, maar werd na 38 seconden al vergeten nadat Dirk Kuyt de 1-0 binnenschoot: ''Te Wierik glijdt weg en Kuyt kan het al heel snel doen, en doet het! Kuyt doet het!'' Na 38 seconden werd in De Kuip, Rotterdam en Nederland al duidelijk dat Feyenoord dit nooit meer ging weggeven.

Zo’n twintig minuten later nam de aanvoerder de 2-0 voor zijn rekening na een fijne voorzet van Eljero Elia. Het sprookje werd helemaal compleet in de laatste tien minuten van de wedstrijd, toen uitgerekend Dennis Higler de bal op de stip legde en Kuyt zijn hattrick maakte. Dat Peter van Ooijen in de 89ste minuut nog scoorde ontging vrijwel iedereen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties