Van Stee: ''Te Kloese heeft niet gebeld, jammer''

Van Stee: ''Te Kloese heeft niet gebeld, jammer''

Henk van Stee heeft opnieuw aangegeven dolgraag bij Feyenoord aan de slag te willen gaan. De oud-voetballer was actief bij Sparta Rotterdam en als trainer stond hij aan het roer bij Excelsior, Sparta en Feyenoord. Van Stee krijgt in het Algemeen Dagblad de vraag of hij al is gebeld door algemeen directeur Dennis te Kloese voor de functie technisch manager.

''Die vraag krijg ik heel vaak van Rotterdammers. Ik had minimaal verwacht dat de algemeen directeur me een keertje had opgebeld, maar ik heb nooit iets gehoord. Jammer'', vertelt Van Stee in gesprek met de krant. Hij hoopt na één jaar rust weer aan de slag te gaan bij een club. ''Het waren 25 tropenjaren, waarin ik bijna 24/7 aan het werk was. Er waren mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, maar dan praat ik niet over de Engelse of Spaanse competitie. Weer Oostblok zie ik niet zitten. Mijn wens is om zo dicht mogelijk bij Rotterdam te werken.''

Van Stee was in 2006 werkzaam bij Feyenoord als hoofd jeugdopleiding. Talenten als Robin van Persie en Salomon Kalou braken toen door. Voor Shakhtar Donetsk een reden om in gesprek te gaan met Van Stee. ''Rinat Achmetov, de rijkste man van Oekraïne en eigenaar van de club, wilde de beste opleider van Europa. Je moet je bedenken dat we met Feyenoord in alle jeugdafdelingen kampioen werden. Dan heb je internationale aantrekkingskracht. Ik zei eerst nog ‘nee’, maar ze bleven komen. Na vier gesprekken kozen ze voor mij.''

Shakhtar Donetsk slaagde er uiteindelijk in om de opleiding naar een hoog niveau te tillen. De Oekraïense club plukt daar nu nog altijd de vruchten van. ''Er zijn uiteindelijk heel veel spelers in de nationale elftallen gekomen. Eerst was Dinamo Kiev dé club daar, dat is allemaal veranderd. Onze manier van werken is in Oekraïne bij meerdere clubs gekopieerd. De grote Russische clubs kwamen ook allemaal kijken hoe we het deden. We hadden continu mensen over de vloer. Het was een geweldig avontuur.'' Van Stee was uiteindelijk drie jaar werkzaam bij Shakhtar Donetsk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties