Van Persie trots op zoon: ''Hij is hartstikke goed bezig''

Van Persie trots op zoon: ''Hij is hartstikke goed bezig''

Shaqueel van Persie is hard aan de weg aan het timmeren bij Feyenoord. Robin van Persie is trots op zijn zoon, zo vertelt hij voor de camera van ESPN tijdens een evenement van Life After Football. De zestienjarige zoon van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal speelt momenteel in Feyenoord Onder 17 en traint regelmatig mee met de Onder 18. Robin erkent dat zijn zoon de goede richting heeft gevonden.

Op de vraag hoelang het nog duurt voordat zijn zoon in Feyenoord 1 speelt, antwoordt Robin: "Geen idee. Hij is hartstikke goed bezig en speelt goed bij Feyenoord en ook in Oranje, dat is het allerbelangrijkste. Wanneer hij debuteert gaan we vanzelf zien." Zoon Shaqueel gaf in een interview bij de NOS onlangs aan dat hij beter is in koppen en daar geeft zijn vader hem gelijk in. ''Dat is ook echt zo!''

"Ik zeg daar niks over tegen hem, want dat doet hij op zijn eigen manier. Hij heeft die timing gewoon ontzettend goed onder controle. Als je constant zo goed kopt, zowel aanvallend als verdedigend, dan mag hij die titel wel hebben", vervolgt van Persie. Van Persie zelf scoorde een van zijn meest memorabele doelpunten met het hoofd. De 39-jarige Rotterdammer knikte Nederland tijdens het WK van 2014 vlak voor rust naar de gelijkmakende 1-1 met een waanzinnige duikkopbal tegen Spanje.

Van Persie junior is geboren in Londen en speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarvoor speelde de linksbenige centrumspits in de jeugd van Manchester City en Fenerbahçe. In zijn eerste jaren bij Feyenoord waren er veel twijfels rondom zijn fysiek, maar inmiddels is Shaqueel flink gegroeid. Dit seizoen was hij in negentien wedstrijden voor Feyenoord Onder 17 al 21 keer trefzeker.

Lees meer over
Robin van Persie Shaqueel van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties