Van Persie trots ondanks uitschakeling: "Reclame gemaakt voor de club"

Van Persie trots ondanks uitschakeling: "Reclame gemaakt voor de club"

Feyenoord Onder 19 is woensdagmiddag uitgeschakeld in de Youth League, maar mag eigenlijk ook wel trots zijn. In de eerste helft werden de talenten compleet weggespeeld door de leeftijdsgenoten van Bayern München. Toch lieten de Rotterdammers in de tweede helft zien tot 3-2 terug te kunnen vechten en zelfs de gelijkmaker was zeker verdiend geweest.

Robin van Persie staat na afloop voor de camera van Feyenoord Media. De trainer is uiteraard teleurgesteld, maar benoemd in zijn interview ook veel mooie dingen. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft hadden we het heel zwaar en komen we terecht achter. We creëerden te weinig en waren in de duels niet scherp genoeg. Dan zie je gewoon dat Bayern München een hartstikke goede ploeg is."

Op een 3-0 achterstand staan met rust betekent voor echte Rotterdammers nog niet dat een wedstrijd is gespeeld. Die strijdlust was in de tweede helft ook goed zichtbaar. "De wedstrijd was nog niet klaar en als je dan ziet hoe wij in de tweede helft beginnen, van de eerste minuut tot de allerlaatste seconde, dan hebben wij het fantastisch gedaan. Dan hebben we gewoon reclame gemaakt voor de club, voor de spelers zelf en voor het team. Het was knokken voor iedere meter en ook gewoon heel goed spel. Dan zit het echt totaal niet mee dat die derde niet toch nog valt."

De reis naar profvoetballer
Eerste worden in een groep met Atlético Madrid, SS Lazio en Celtic FC en vervolgens nipt worden uitgeschakeld door Bayern München, dat zorgt ook voor een trots gevoel. "Ik heb ook tegen die jongens gezegd, dat als je zo sterk kan terugkomen in de wedstrijd, dan betekent dat ongelofelijk veel dingen. Ten eerste dat ze veel veerkracht hebben, dat ze mentaal ongelofelijk sterk zijn, maar ook fysiek. De jongens zijn heel diep gegaan en zaten tegen kramp aan, sommige hadden het zelfs al. En dan alsnog druk blijven houden en heel veel kansen creëren. In hun reis naar profvoetballer worden, is dit een ongelofelijk mooie ervaring voor ze."

De afsluitende woorden van Van Persie waren misschien wel het mooist. Het gaat voor de talenten namelijk om het grotere plaatje en dit is een goede les om van te leren. "Ongeacht wat er hier vandaag was gebeurd, gaat hun reis morgen weer verder. We hadden heel graag gewonnen hier, maar morgen gaat hun reis weer verder om hun volgende stap te maken. Ik denk dat een groot aantal jongens heel dicht tegen het profvoetbal aan zit, dat hebben ze vandaag aangetoond."

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties