Van Persie benoemd tot bondsridder door de KNVB

Van Persie benoemd tot bondsridder door de KNVB

Robin van Persie en Arjen Robben zijn zondagmiddag door de KNVB benoemd tot bondsridder. Deze titel is na het erelidmaatschap de hoogste onderscheiding bij de Nederlandse voetbalbond.

Van Persie speelde 102 interlands en maakte daarin vijftig doelpunten. De oud-Feyenoorder is daarmee nog altijd de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. ''Zowel voor Van Persie als voor Robben geldt dat ze gedurende hun hele carrière het Nederlands voetbal op een kenmerkende manier vertegenwoordigd hebben”, zei Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, zondagmiddag op de bijeenkomst voor oud-internationals in Zeist.

''Niet alleen door de prachtige momenten die ze het voetbal gegeven hebben, maar ook door de manier waarop ze - ieder op een eigen wijze - hun stempel op sportieve prestaties hebben weten te drukken. Gedurende een lange periode zijn zij bovendien bepalende spelers voor Oranje geweest, waardoor een hele generatie met hen als voetbalhelden is opgegroeid.” Van Persie speelde in twee periodes 122 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 46 keer scoorde. De spits won één UEFA Cup, één beker en één Johan Cruijff-schaal met de Rotterdammers.

Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties