Van Os: "Slot maakte een klassieke trainersfout"

Van Os: "Slot maakte een klassieke trainersfout"

Na het 2-2 gelijkspel van Feyenoord tegen RKC Waalwijk waren de pijlen vooral gericht op Cyriel Dessers. Ook Ruud van Os was kritisch op de spits, die enkele grote kansen miste, maar nam dat vooral trainer Arne Slot kwalijk.

"Het is een klassieke trainersfout die gemaakt is", begon Van Os in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond. "Als je je linksbuiten mist en je gaat schuiven, dan word je op een andere positie zwakker. Als je concludeert dat Bryan Linssen je beste spits is, is het toch heel raar dat je die weghaalt?" Sinclair Bischop opperde dat Dessers 'op de deur klopte' en de kans moest krijgen, maar daar was Van Os het niet mee eens. "We wisten toch al dat hij geen heel goede spits is?"

Bischop vroeg zich daarop ook af wat het alternatief is, aangezien Reiss Nelson slechts een halfuur volmaakte. Van Os vond echter dat hij langer had kunnen spelen. "Hij had kunnen starten. Hij had het geen hele wedstrijd volgehouden, maar dan kan je hem ook in de rust vervangen. Nu verzwak je je ploeg."

Bischop zelf was op zijn beurt kritischer op de manier waarop Linssen zijn rol als linksbuiten invulde. "Hij stond er geen minuut. Dan moet je als trainer zeggen: of je gaat linksbuiten lopen, of ik wissel je gewoon. Nu leek het wel of Linssen z'n eigen wedstrijd wilde spelen. Hij en Dessers liepen elkaar alleen maar in de weg en maakten het RKC zo makkelijker."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties