Van Noortwijk: ''Hopelijk gaat Justin daar goed mee om in Albanië''

Van Noortwijk: ''Hopelijk gaat Justin daar goed mee om in Albanië''

Justin Bijlow gaat zo goed als zeker in de basis starten in de finale tegen AS Roma. De doelman traint voluit mee en mocht hij de training van morgen doorstaan, dan is er geen enkele twijfel meer bij Feyenoord. Trainer Arne Slot gaf aan dat wedstrijdritme bij keepers een ander verhaal is dan bij veldspelers.

Bas van Noortwijk, oud-doelman en teammanager, is van mening dat het ontbreken van wedstrijdritme niet onderschat moet worden. ''Ik denk dat we niet moeten onderschatten wat voor impact het heeft, na maanden zonder wedstrijd opeens weer tussen die palen staan."

''Ik hoor de laatste dagen van die opmerkingen dat wedstrijdritme helemaal niet belangrijk is voor een keeper. Nou, geloof mij, dat is regelrechte onzin'', vertelt Van Noortwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Zaken als 'timing' moet je jezelf echt weer aanleren. Hopelijk gaat Justin daar goed mee om in Albanië.''

Vertrouwen in Bijlow
Ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme is er veel vertrouwen in de 24-jarige doelman. ''Geweldig voor Feyenoord en geweldig voor Justin zelf dat hij er weer bij is. En ik ga er vanuit dát hij het verschil maakt. Justin heeft al vaak genoeg bewezen dat hij een topkeeper is. Met hem erbij maken we een goede kans om de Conference League te winnen.''

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties