Van Noortwijk: "Bijlow is echt heel fanatiek, soms te fanatiek"

Van Noortwijk: "Bijlow is echt heel fanatiek, soms te fanatiek"

Bas van Noortwijk maakte Feyenoord als teammanager jaren van dichtbij mee. In het bijzonder keek hij als oud-doelman naar de prestaties van Justin Bijlow. Te gast in FC Rijnmond was hij maandag bijzonder lovend over de kersvers international.

"Justin is een geweldige gozer", begon Van Noortwijk, gevraagd naar de keeper van Feyenoord. "Heel open en echt heel fanatiek - soms te fanatiek. Dat leert hij wel, dat komt met de jaren. Hij beheerst het hele strafschopgebied en is echt voor de duvel niet bang." Hoewel Van Noortwijk zelf de nodige keeperservaring met zich meebracht, bemoeide hij zich niet met het coachen van de Feyenoorder. "Je moet niet de keeperstrainer voor de voeten gaan lopen."

Over de keeperstrainer, Khalid Benlahsen, was hij eveneens zeer lovend. "Het is niet alleen het trainen, maar ook het kijken wat er in de markt zit als er weer keepers weg gaan. Dat gebeurt regelmatig, keepers die net niet aanhaken. Dan moet je wel vervangers hebben. Dat is ook voor een groot deel zijn werk."

Droomclub
Gevraagd of Bijlow een buitenlandse droomclub heeft, moest Van Noortwijk lachen. "Zijn droomclub is Feyenoord. Volgens mij slaapt hij nog steeds onder een Feyenoord-dekbed. Maar hij zal ongetwijfeld ook een buitenlandse droomclub hebben. Als hij zich zo verder ontwikkelt, maakt hij een goede kans om daar ook terecht te komen."

Lees meer over
Justin Bijlow fc rijnmond
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties