''Van Kuipvrees zal hij met zijn achtergrond en status geen last hebben''

''Van Kuipvrees zal hij met zijn achtergrond en status geen last hebben''

Alireza Jahanbakhsh gaat zo goed als zeker de komende seizoenen een meer gewaardeerde rechtsbuiten worden bij Feyenoord dan zijn voorganger. Daarnaast overlegt de voormalige speler van AZ zeer behoorlijke cijfers als het gaat om de Eredivisie. Stadionspeaker en oud-spits van Feyenoord, Peter Houtman, ziet het wel zitten in de aanstaande aankoop. "Mooi dat Feyenoord het elftal wil versterken met een speler van naam.”

Jahanbakhsh kwam op voorspraak van trainer Arne Slot en zo werd de zoveelste persoon met een (succesvol) AZ-verleden aan Feyenoord toegevoegd. Hoewel de speler in 2018 voor bijna 20 miljoen euro verkocht werd aan Brighton & Hove Albion FC door AZ, kan Feyenoord de speler nu voor luttele miljoenen overnemen. Houtman: "Jahanbakhsh is pas 27 jaar, hè. Dat betekent dat hij in zijn rijpe periode als profvoetballer zit. Dan kan hij best nog een aantal jaren mee. Snelheid heeft Feyenoord sowieso nodig in de voorhoede, maar het mooie van hem is dat hij in zijn periode bij AZ altijd doelpunten produceerde”, aldus de voormalige spits van Feyenoord in De Telegraaf.

Houtman heeft ook gezien dat de aanvaller niet veel indruk heeft gemaakt tijdens zijn buitenlandse avontuur. "Daarom ben ik net als iedereen nu benieuwd wat hij gaat brengen. Ik hoop dat hij het kan waarmaken. Van Kuipvrees zal hij met zijn achtergrond en status geen last hebben. Het is vooral fijn dat Feyenoord ondanks een bescheiden budget creatief is door zo’n speler aan te trekken.”

De cijfers van Jahanbakhsh in de Eredivisie bij AZ: 37 goals en 31 assists in 111 wedstrijden. Bij zijn club daarvoor, NEC, was hij goed voor 19 goals en 22 assists in 64 wedstrijden. De aanvaller speelde bij AZ al samen met een andere nieuweling bij Feyenoord, Guus Til.

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties