Van Hooijdonk lovend: ''Zijn eerste aanname is altijd goed''

Van Hooijdonk lovend: ''Zijn eerste aanname is altijd goed''

Mats Wieffer maakt een uitstekende indruk bij Feyenoord tijdens de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Analist Pierre van Hooijdonk was voorafgaand aan de wedstrijd benieuwd of Wieffer zich ook staande kon houden in een belangrijk Europees duel. De talentvolle middenvelder heeft in één helft Van Hooijdonk weten te overtuigen.

''Wieffer speelde heel erg goed'', begint Van Hooijdonk in gesprek met ESPN. ''Super comfortabel aan de bal. Zijn eerste aanname is altijd goed en heeft een goed overzicht in de passing. Speelt de ballen goed en hard in, waardoor die het spel versnelt.'' Ook wordt Wieffer steeds beter in het scannen van zijn omgeving. ''Hij heeft alles al gezien.''

Volgens Van Hooijdonk is het dan ook logisch dat de 23-jarige middenvelder in de voorselectie zit van het Nederlands Elftal. ''Op mij maakt Wieffer een ontzettend goede indruk. Slot vroeg zichzelf vooraf af of Wieffer het ook op internationaal niveau kon laten zien. Ja, dat laat hij met gemak zien! Het heeft ook met de tegenstand van Shakhtar te maken, dat is eigenlijk niet heel veel.''

Idrissi
Waar Wieffer de complimenten krijgt valt Oussama Idrissi behoorlijk tegen. Wim Kieft ziet de aanvaller niet het gewenste niveau halen. "Hij is heel wispelturig. Idrissi heeft vandaag weer zo’n dag dat hij er niet lekker in zit. Feyenoord houdt wel goed de druk erop. Shakthar komt niet op hun helft, maar ik vind ze in balbezit vrij impulsief."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties