Van Hanegem: "Waarom hebben wij eigenlijk nooit gedacht aan die twee?"

Van Hanegem: "Waarom hebben wij eigenlijk nooit gedacht aan die twee?"

In de nieuwste aflevering van de AD Voetbal Podcast tellen Willem van Hanegem en Wessel Penning af naar de titel en de kampioenswedstrijd van aanstaande zondag. De oud-Feyenoorder vertelt hoe bijzonder het was om als speler op de Coolsingel te staan en gaat nog een keer in op het nieuws dat Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie de schaal uitreiken.

''De mensen hebben het gevoel dat ik het niet geweldig vind, maar tuurlijk wel'', opent Van Hanegem over zijn gevoel bij de afgelopen weken. ''Het is ook een beetje tegenstrijdig eigenlijk. Maar ik was dan zo bang dat het niet goed afloopt, terwijl aan de andere kant denk ik 'dit kan je nooit meer uit handen kan geven.'” Als voetballer kende De Kromme geen spanning bij het spelen van wedstrijden en hij vertelt dat het als supporter anders aanvoelt omdat je het niet zelf in de hand hebt.

Voor veel mensen is het een droom om op de Coolsingel te staan voor honderdduizenden supporters die feest vieren, zo ervaarde Van Hanegem dat ook. ''Dat is gewoon bizar. Als je daar naar buiten komt, zie je al die mensen. Je kijkt zo de stad in en zover je kan kijken zie je alleen maar mensen staan. Het eerste wat ik me kan herinneren is dat je jezelf afvroeg waar al die mensen vandaan komen.''

Schaal uitreiken
Zelf benadrukt Van Hanegem dat hij niet in de schijnwerpers wil staan en de schaal niet hoeft uit te reiken, maar wel trekt hij de huidige beslissing in twijfel. De Kromme vindt namelijk dat de club groot is geworden toen het de Europa Cup won in 1970. Van die selectie wilde hij graag twee belangrijke mensen de aandacht geven. "Ik zat te denken toen het van de week ging over wie de schaal moest uitreiken, Ove Kindvall en Joop van Daele. Daardoor is deze club heel groot geworden, deze mensen hebben de goals gemaakt en tuurlijk speelde er verder allemaal mensen mee. Toen dacht ik van de week, ik gun het Van Bronckhorst, maar waarom hebben wij eigenlijk nooit gedacht aan die twee? Het kan niet zo zijn dat we hopen op volgend jaar. Voor onze club is dat heel belangrijk geweest."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties