Van Hanegem: ''Pusic moet nu maar gewoon blijven zitten''

Van Hanegem: ''Pusic moet nu maar gewoon blijven zitten''

De bijna jarige Willem van Hanegem laat, zoals te doen gebruikelijk dit seizoen, zijn licht schijnen over het landelijke en mondiale voetbal met zijn vriend en journalist Wessel Penning. In de naar de hoofdrolspelers vernoemde podcast staan zij stil bij de overwinning van Feyenoord bij SC Heerenveen en wordt reeds gespeculeerd over de topper tegen AZ van aanstaande zaterdag.

De journalist van het Algemeen Dagblad gaf aan zich behoorlijk zorgen te maken in de tweede helft tegen de Friezen. Van Hanegem kon zich dit wel voorstellen: ''Je ziet dat het niet goed gaat. Je bent dan als de dood dat de tegenstander een goal maakt en dat je dan alsnog een draai om je oren krijgt. Het is namelijk niet zo dat ze elke week goed spelen. Soms houd je je hart vast.''

Verder ziet De Kromme problemen in de counteraanvallen van de Rotterdammers: ''De buitenspelers moeten het breed houden, maar meestal lopen ze ook naar het centrum. Dan is er geen ruimte meer om ze weg te steken in de diepte. Dat komt ook omdat de spits te lang met de bal blijft lopen. Al die spelers willen heel graag scoren, maar soms kun je hem beter aan een ander geven die er beter voor staat. Dat is altijd een strijd tussen de spitsen.''

AZ
De oer-Feyenoorder is resoluut over de kraker in de Eredivisie dit weekend. ''Ik zou niet weten waarom Feyenoord niet van AZ kan winnen. Ik denk dat ze gaan winnen. In de uitwedstrijd was het ook makkelijk.'' Hij vervolgt even later: ''Je moet overtuigd zijn van jezelf.'' Desondanks voelt de oud-speler ook de spanning die rond de ontmoeting hangt.''Het is toch een aparte wedstrijd. De trainer komt natuurlijk van AZ en Jansen doet het daar nu goed. Je zag het ook in de uitwedstrijd. Die Pusic moet nu maar gewoon blijven zitten. Hij moet er boven staan'', aldus van Hanegem.

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties