Van Hanegem: ''In Praag vertrouwen op Sinisterra, Wålemark speeltijd geven''

Van Hanegem: ''In Praag vertrouwen op Sinisterra, Wålemark speeltijd geven''

Willem van Hanegem gaat in zijn column flink los op de kwaliteit van de keepers in de Eredivisie. Ook Feyenoord doelman Ofir Marciano krijgt er aardig van langs.

"Feyenoord had Slavia Praag al op de knieën kunnen hebben als Ofir Marciano een beetje normaal had gekeept. Al moeten we ook eerlijk zijn, die keeper van Slavia Praag had zelf in de eredivisie ook tot de minste doelmannen behoord", aldus De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad, waarin hij ook nog aangeeft op een sterke(re) Marciano te hopen in de aanstaande wedstrijd tegen Slavia.

"Feyenoord speelde tegen Slavia Praag niet slecht. En natuurlijk was er frustratie omdat die Turkse arbiter besloot om de 1-1 niet af te keuren en dat in de laatste minuut ook de 3-3 nog viel. Maar Feyenoord moet zich vasthouden aan de eerste helft toen het beter dan Slavia was en zomaar met 2-0 of 3-0 voor had kunnen staan. Dat assistent-trainer Marino Pusic zich in de rust zo liet gaan, dat sloeg nergens op."

"Slavia deed het in de Kuip goed door Trauner aan de bal te laten en voor weinig afspeelmogelijkheden voor hem te zorgen. Iedereen viel opeens over Trauner, maar hij kon na rust ook nauwelijks nog mensen aanspelen. Zo doen ze het in Tsjechië vast weer", zo vervolgt Van Hanegem. "Feyenoord moet in Praag vertrouwen op Luis Sinisterra, zo vaak ongrijpbaar voor verdedigers. En ik zou Patrik Wålemark daar speeltijd geven. Die gozer heeft iets. En laat hem ook vrije trappen nemen, want Jorrit Hendrix achter de bal laten plaatsnemen zegt dat dit Feyenoord nog werk aan de winkel heeft. Wat dan? Een speler die deze week eerst tegen Pusic en later tegen Hendrix zou zeggen: doen jullie nou gewoon even normaal, joh."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties