Van Hanegem: ''Heel de wereld kijkt dan opeens mee''

Van Hanegem: ''Heel de wereld kijkt dan opeens mee''

Nu de finale van de Conference League steeds dichterbij komt zijn er steeds meer vooruitblikken en beschouwingen. Ook Willem van Hanegem gaat in zijn column in op de tegenstander, de jeugdopleiding van Feyenoord en de spanningen die bij een finale horen.

"Voor de jongens van Feyenoord: een halve finale is voor veel spelers vaak ook iets compleet anders dan een finale. Gek is dat eigenlijk, want ook Marseille-uit was natuurlijk een grote wedstrijd voor Feyenoord. Maar in Tirana een finale spelen, dat is toch andere koek. Heel de wereld kijkt dan opeens mee", aldus De Kromme in het Algemeen Dagblad.

De oer-Feyenoorder geeft ook nog aan dat wedstrijdspanning voor elke speler anders is. "Ik lag als speler van Feyenoord in de succesvolle jaren 70 vaak op de kamer met ploeggenoot Theo Laseroms. Als die moest wachten op een grote wedstrijd, dan vrat hij zichzelf bijna op. Een sigaretje, stiekem een biertje, heel hard springen op het bed. Ik zag spelers die voortdurend naar de wc moesten. En jongens die heel stil werden en in een hoekje zaten."

De tegenstander dan. "AS Roma heeft een ploeg met slimme spelers en die spits, Tammy Abraham, is erg goed. Maar het is zeker niet zo dat Feyenoord geen kans heeft. Het is wel tijd dat ze echt gaan spelen, want de voorbeschouwingen duren nou wel heel erg lang", zo vervolgt Van Hanegem, die daarnaast niet meegaat in het verheerlijken van de jeugdopleiding in het pre-Arnesen tijdperk.

"Zo’n grote club zal altijd Rotterdamse talenten in de schoot geworpen krijgen, daar hoef je echt niets voor te doen. Bijlow, Malacia, Geertruida en Kökçü zaten er al bij onder Van Bronckhorst, ze debuteerden vijf jaar geleden al. Dat is nog geen speler per seizoen. Sinds 2017 heeft zich helaas nooit meer een eigen talent aangediend."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties