Van Hanegem: ''Daarvoor ga je naar het stadion''

Van Hanegem: ''Daarvoor ga je naar het stadion''

Willem van Hanegem geniet momenteel van zijn Feyenoord. De oud-voetballer is vooral erg te spreken over de thuiswedstrijd van de Rotterdammers tegen Olympique Marseille. Een aantal spelers steken er de laatste weken met kop en schouders bovenuit.

''Dat is de linksbuiten en die driehoek achterin'', doelt Van Hanegem op Luis Sinisterra, Gernot Trauner, Marcos Senesi en Fredrik Aursnes. "Die spelen de laatste wedstrijden echt heel goed. Sinisterra is echt een goede speler, daarvoor ga je naar het stadion. Ook rechtsbuiten Reiss Nelson gaat steeds beter spelen."

Van Hanegem heeft zijn twijfels over Cyriel Dessers, maar zolang hij blijft scoren kan ook de Belg niet meer stuk. ''Ik kan niet zeggen dat het niks is, want hij schiet ze erin. Als ik hem van de week weer zie, dan mag hij starten en is het weer verschrikkelijk om te zien. Hij mag van mij ook donderdag weer verschrikkelijk slecht spelen, als hij ze er maar in schopt.''

Volgens Van Hanegem moet de ploeg van trainer Arne Slot ook donderdag vol drukzetten. ''Je kunt vol op de aanval beginnen, maar je moet zorgen dat het veld zo klein mogelijk is, of dat nou naar voren of naar achteren is. Als Dimitri Payet de ruimte krijgt op het middenveld, legt hij de bal overal tussen." Over de fanatieke fans maakt van Hanegem zich geen zorgen. "Al die gasten zijn tegen je, dat is toch het mooiste dat er is?''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties