Van Eijck over Bijlow: "Wordt echt nog een heel grote keeper"

Van Eijck over Bijlow: "Wordt echt nog een heel grote keeper"

Justin Bijlow mist door zijn blessure ook de komende interlands met het Nederlands elftal. In De Oranjezomer kwam hij echter toch ter sprake toen deze positie werd besproken. In het programma was Casper van Eijck te gast, die Bijlow als voormalig clubarts van Feyenoord goed kent.

"Het is heel ongelukkig", zei Van Eijck over het blessureleed van de doelman. "Het zegt ook iets over zijn karakter. Hij is heel explosief en wil altijd winnen, dus hij gaat overal voor. Maar dat is ook zijn valkuil. Het is met name zijn gedrevenheid die maakt dat hij ook heel kwetsbaar is voor blessures."

Toch ziet Van Eijck wel een ontwikkeling die Bijlow hierin doormaakt. "In het begin kwam hij vaak heel ongelukkig uit waar dat eigenlijk helemaal niet hoefde, maar waar hij wel de kans liep om geblesseerd te raken. Dat is 'ie kwijt. Hij heeft alleen nog andere ongelukkige momenten waardoor hij makkelijk geblesseerd raakt. Door volwassen te worden zal dat ongetwijfeld ook verdwijnen en wordt hij echt nog een heel grote keeper. Daar ben ik van overtuigd."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties