Van Diemen eerste Feyenoord-vrouw ooit in Oranje-selectie

Van Diemen eerste Feyenoord-vrouw ooit in Oranje-selectie

Een prachtige primeur voor Feyenoord Vrouwen-verdediger Samantha van Diemen. De negentienjarige speelster is namelijk toegevoegd aan de selectie van de Oranje Leeuwinnen. Daarmee is de eerste Feyenoord-speelster ooit in de nationale selectie.

De Leeuwinnen kwamen zaterdagmiddag al in actie tegen Tsjechië (2-2), maar voegde een dag later nog zes speelsters aan de selectie toe. Dit om enkele basisspeelsters rust te geven. Maandagavond speelt de ploeg van bondscoach Mark Parsons een oefenduel. Om 19:40 uur is in het stadion van ADO Den Haag Japan de tegenstander.

Van Diemen maakte al deel uit van de selectie van Oranje Onder 23. Met die ploeg won ze afgelopen donderdag op Varkenoord met 4-0 van Portugal. Van Diemen was daarbij zelf goed voor de laatste Nederlandse treffer. Ook Feyenoord-aanvaller Romée van de Lavoir kwam in dat duel binnen de lijnen. Voor haar was het haar debuut in de nationale jeugdploeg.

Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties