Van den Belt: ''Ik durf niet te zeggen of hij blijft of vertrekt''

Van den Belt: ''Ik durf niet te zeggen of hij blijft of vertrekt''

Thomas van den Belt is komend seizoen Feyenoorder. De middenvelder, die dit seizoen al zestien keer scoorde voor PEC Zwolle, is een favoriet van Arne Slot. Maar wat als de hoofdtrainer van Feyenoord komend seizoen vertrekt? Van den Belt reageert in de podcast De Eerste De Beste.

''Of dat voor mij iets zou veranderen? Ergens wel'', begint de controleur van de Zwollenaren in de podcast. ''Omdat hij medeverantwoordelijk is voor mijn komst. Ik denk dat je als trainer goede spelers wil en niet dat er een speler komt die je niet wil. Hij heeft heel veel spelers een veel betere voetballer gemaakt en dat gaat hij ongetwijfeld ook met mij doen, dus wat dat betreft zou het heel jammer zijn als hij weggaat.''

Toch beseft de zoon van Gerard van den Belt, financieel directeur bij SC Cambuur en vriend van Slot, zich dat een vroegtijdig vertrek van de oefenmeester tot de mogelijkheden behoort. ''Aan de andere kant is hij zo goed bezig met Feyenoord dat ik mij kan voorstellen dat hij in de belangstelling staat van heel veel clubs. Dan zou er een andere trainer voor de groep komen, maar dat kan elk jaar gebeuren.''

Over voorkennis beschikt de 21-jarige smaakmaker van PEC Zwolle in ieder geval niet. ''Ik durf niet te zeggen of hij blijft of vertrekt. Hij heeft een uitstekend seizoen bij Feyenoord en als je kampioen wordt dan denk ik dat er echt wel clubs gaan komen. Maar het kan ook zijn dat hij met Feyenoord in de Champions League wil gaan spelen en nog een jaartje blijft. Het is niet dat ik meer kennis heb omdat mijn vader goed is met hem. Ik weet net zoveel als jullie en ik wacht het ook lekker af'', besluit hij.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties