Van Bronkchorst verliest Europa League finale met Rangers

Giovanni van Bronckhorst heeft de Europa League finale van vanavond verloren. Rangers zag Eintracht Frankfurt na strafschoppen aan het langste eind trekken: 5-4. Aaron Ramsey miste zijn penalty.

''Ik weet hoeveel pijn dit doet'', vertelt de trainer. ''Het was een gelijkwaardige wedstrijd en we hebben de kansen gehad, maar het was niet genoeg. We hebben er alles aan gedaan om te winnen. Ik kan niet klagen over mijn spelersgroep. Zij hebben alles gegeven.''

De wedstrijd eindigde na negentig minuten in een 1-1 gelijkspel. In de verlenging vielen geen doelpunten meer. Aanstaande zaterdagmiddag staat de volgende finale alweer op het programma voor Gio. Om 16:00 uur neemt zijn team het in de finale van de Scottish Cup op tegen Hearts.

''Het zal moeilijk zijn om ze daarvoor klaar te stomen. We liggen emotioneel in puin en zijn emotioneel verslagen. Dit was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het gaat zaterdag niet makkelijk worden. Maar we zullen klaar zijn om de volgende finale te spelen en het seizoen met een prijs af te sluiten.''