Van Bronckhorst en Van Gastel aan de slag bij Besiktas

Van Bronckhorst en Van Gastel aan de slag bij Besiktas

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe trainer van Besiktas. De Feyenoorder heeft een contract getekend voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar. Jean Paul van Gastel en Serdar Topraktepe worden de assistent-trainers.

In januari was Van Bronckhorst al dichtbij een overstap naar Besiktas. De 49-jarige Rotterdammer kreeg zijn technische staf niet rond, waardoor een deal afketste. Jean-Paul van Gastel werd door NAC Breda aan zijn contract gehouden. Inmiddels is Van Gastel vrij om de overstap naar Turkije te maken.

Het is niet de eerste keer dat Van Bronckhorst en Van Gastel met elkaar samenwerkten. Bij het Chinese Guangzhou R&F en Feyenoord werkte 'Gio' met Van Gastel als assistent. Met vijf hoofdprijzen in Rotterdam was de samenwerking succesvol te noemen.

Van Bronckhorst stond voor het laatst aan het roer bij Rangers FC. Bij de Schotten wist de trainer de Europa League-finale te halen, maar verloor in Sevilla van Eintracht Frankfurt. Een jaar later werd Van Bronckhorst ontslagen en had geen haast om een nieuwe club te vinden.

Met Besiktas heeft Van Bronckhorst de juiste uitdaging gevonden in zijn trainerscarrière. De Turkse club werd afgelopen seizoen zesde met 46 punten achterstand op kampioen Galatasaray. Door het winnen van de beker speelt Van Bronckhorst volgend seizoen in de Europa League.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties