Valk: ''Ik kan van heel veel spelers wat leren, zeker van Trauner nu''

Valk: ''Ik kan van heel veel spelers wat leren, zeker van Trauner nu''

Sem Valk maakte vanavond zijn Europese debuut voor Feyenoord en deed dat naar behoren. Tegen een niet al te gemotiveerde, doch gelouterde tegenstander hield de jongeling zich goed staande.

Wat waren zijn verwachtingen? "Eigenlijk zoals het nu ging, maar het was alleen zonder publiek. Publiek had het wel helemaal afgemaakt, maar voor de rest heb ik geen op- of aanmerkingen over de eerste paar minuutjes", aldus Valk voor de camera van ESPN. "Vorig jaar heb ik twee keer bij de selectie gezeten en dit seizoen heb ik in de voorbereiding wel meegedaan. Toen heb ik wat lichte blessures gehad waardoor ik bij de onder 21 heb gespeeld en af en toe met het eerste meetrainde. Ik heb deze week ook mogen meetrainen en ik heb mijn debuut mogen maken."

"Meetrainen is al fantastisch: het niveau is enorm hoog en daar kun je elke dag van leren. Ik kan van heel veel spelers wat leren, zeker van Trauner nu: in zijn duels, in zijn verdedigende arbeid en in zijn duels. Dat is hartstikke goed natuurlijk", zo vervolgt Valk. Assistent-trainer John de Wolf zal ook wel wat lessen voor hem hebben gehad. "Mijn vader komt een beetje uit zijn tijd en die vertelt me wel wat voor soort verdediger hij was. Ik heb heel veel gesprekken met De Wolf hoe het toen ging; ook van hem kan ik heel veel leren."

Hoe zou Valk zichzelf omschrijven? "Ik ben een verdediger die goed aan de bal is, ik ben lang middenvelder geweest. De laatste twee jaar ben ik enorm gegroeid en ik ben nu 1.95 meter, daarom ben ik weer naar achter geschoven. Verdedigend kan ik nog heel veel leren, vooral in de duelkracht en in het vooruit verdedigen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties