Uitsupporters niet welkom bij Ajax-thuis in halve finale beker

Uitsupporters niet welkom bij Ajax-thuis in halve finale beker

Zaterdagavond werden Feyenoord en Ajax aan elkaar gekoppeld in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd in De Kuip wordt gewoon gespeeld zonder uitpubliek. Dat heeft de Gemeente Rotterdam laten weten aan RTL Nieuws.

Bij competitiewedstrijden tussen de twee ploegen zijn al jarenlang geen uitsupporters welkom. Ajax-fans waren in 2019 ook niet welkom in De Kuip toen de Amsterdammers het in de beker opnamen tegen Feyenoord in De Kuip.

''Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing", zegt directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam van de supportersvereniging van Ajax. "In het kader van fair play en je club steunen in de halve finale van de beker zou het fijn zijn geweest als we erbij hadden mogen zijn."

''Dit was juist een kans om met elkaar afspraken te maken om de jarenlange impasse te doorbreken', vult Edwin van der Sar aan tegenover ANP. ''De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet. Alleen hadden we graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek gegaan. Dat is nu niet gebeurd. Er worden in Nederland steeds makkelijker uitfans geweerd.''

Lees meer over
KNVB Beker
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties