'UEFA past volgend seizoen ook lotingsceremonies aan'

'UEFA past volgend seizoen ook lotingsceremonies aan'

De UEFA gooit ook de lotingsceremonies vanaf volgend seizoen compleet om. De Europese voetbalbond heeft berekend dat met de nieuwe formats van de Champions League, Europa League en Conference League de loting tussen de drie à vier uur zou duren, en dat is niet meer praktisch.

Dit meldt Sky Sports dinsdagmiddag. De drie Europese competities worden uitgebreid, van 32 naar 36 teams. Tijdens de groepsfase worden er acht wedstrijden gespeeld, en om de loting te verzorgen zouden er negenhonderd balletjes met clubnamen nodig zijn. De UEFA schakelt nu de hulp van een computer in om de loting te verzorgen.

Momenteel werkt een Engels bedrijf aan het ontwikkelen van software die de loting kan verzorgen. De eerste clubs worden nog altijd handmatig geloot, maar daarna worden de verschillende tegenstanders automatisch toegevoegd. De UEFA denkt dat op deze manier de lotingsceremonie maximaal 35 minuten zal duren, en niet drie à vier uur.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties