UEFA maakt straf voor tweeluik tegen FC Midtjylland bekend

UEFA maakt straf voor tweeluik tegen FC Midtjylland bekend

De UEFA heeft bekendgemaakt welke sancties Feyenoord krijgt opgelegd voor de wedstrijden tegen FC Midtjylland in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers krijgen een boete van in totaal 18.250 euro, terwijl de Denen 42.625 euro moeten overmaken naar de Europese voetbalbond.

De uitwedstrijd tegen Midtjylland heeft Feyenoord 9500 euro gekost. De UEFA brengt zevenduizend euro in rekening wegens het gooien van voorwerpen en 2500 euro voor ongeregeldheden in het uitvak. Daarnaast krijgen de Rotterdammers een boete van 8750 euro voor het afsteken van vuurwerk in de thuiswedstrijd.

Midtjylland moet op haar beurt 11.875 euro betalen vanwege het blokkeren van de trappen in Denemarken en het gooien van voorwerpen. Ook krijgt de club een waarschuwing vanwege onsportief gedrag van het team, waarschijnlijk wegens aanmerkingen op de scheidsrechter. De Denen krijgen daarnaast een boete van 30.750 euro vanwege het afsteken van vuurwerk in het uitvak in De Kuip.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties