Tsjechië met Lingr uitgeschakeld na nederlaag tegen Turkije

Tsjechië met Lingr uitgeschakeld na nederlaag tegen Turkije

Het EK in Duitsland zit er voor Ondřej Lingr op. De middenvelder van Feyenoord verloor met Tsjechië van Turkije, waardoor er slechts één punt werd gehaald in Groep F. Lingr is na Luka Ivanušec de tweede Feyenoorder die vroegtijdig zijn vakantie kan boeken.

Tsjechië stond na twintig minuten al met tien man op het veld. Antonín Barák kreeg al vroeg in de tweede wedstrijd zijn tweede gele kaart en moest daardoor met rood van het veld. Turkije had vervolgens moeite om het verschil te maken en het openingsdoelpunt binnen te schieten.

Terwijl oud-Feyenoorder Orkun Kökçü nog altijd op de bank zat, wist Turkije vijf minuten na rust wel raak te schieten. Hakan Çalhanoğlu schoot hard raak in de verre hoek. De inzet van de middenvelder van Internazionale was onhoudbaar. Gesteund door de voorsprong en met een man meer kon Turkije vrijuit spelen.

Al wist Tsjechië onverwacht de gelijkmaker binnen te schieten. De bondscoach bracht vervolgens onder meer Lingr om met tien man een overwinning uit het vuur te slepen. Drie minuten voor tijd kwam Kokcu nog binnen de lijnen bij Turkije. Uiteindelijk wisten de Turken in de laatste minuten de winnende treffer binnen te schieten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties