Trauner start voor het eerst in basiself op EK

Trauner start voor het eerst in basiself op EK

Gernot Trauner heeft zijn eerste basisplaats ooit op een EK te pakken. De verdediger van Feyenoord start vrijdagavond tegen Polen. Trauner komt voor de tweede keer in actie op het EK in Duitsland. De rechtspoot kwam tegen Frankrijk als invaller binnen de lijnen. Het duel van Oostenrijk in het Olympiastadion in Berlijn begint om 18:00 uur en is live te bekijken op NPO1.

Trauner gaf afgelopen week aan volledig fit te zijn. De Oostenrijker sloeg een aantal trainingen over om overbelasting van zijn knie te voorkomen. De minuten tegen Frankrijk smaakten dan ook naar meer. "Ik ben blij dat ik ben ingevallen. Het waren mijn eerste minuten op een eindtoernooi. Nu afwachten wat er de komende wedstrijden voor me in zit. Ik ben er klaar voor en hoop dat ik het elftal ook in de komende wedstrijden kan helpen."

Oostenrijk heeft de eerste wedstrijd tegen Frankrijk verloren, waardoor de opdracht tegen Polen duidelijk is. Er moet gewonnen worden van de directe concurrent in Groep D om een teleurstellend verloop van het eindtoernooi te voorkomen. Trauner gaat zijn dertiende interland spelen. Hij debuteerde in 2018 voor Oostenrijk en wist sindsdien een keer het net te vinden.

Opstellingen
Oostenrijk
: Pentz; Posch, Lienhart, Trauner, Mwene; Seiwald, Grillitsch; Baumgartner; Laimer, Arnautovic, Sabitzer.
Polen: Szczesny; Frankowski, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Zalewski; Slisz, Piotrowski, Zielinski; Buksa, Piatek.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties