Trauner onder de indruk van nieuwkomers: ''We zijn blij dat ze hier zijn''

Gernot Trauner zag Feyenoord een uitstekende wedstrijd spelen tegen FC Utrecht. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 1-5 in Stadion de Galgenwaard. De Oostenrijker kreeg de vraag of het op het veld ook aanvoelde als een vrij eenvoudige overwinning.

''Dat wil ik niet zeggen', begint Trauner in gesprek met ESPN. ''Zeker in het begin was FC Utrecht agressief. We wisten dat we de persoonlijke duels moesten winnen en dat deden we redelijk goed. We kwamen vroeg op voorsprong en uit het niets kwamen ze terug. Daarna hebben we in de eerste helft genoeg kansen gehad. Het is positief dat we veel kansen creëren, misschien moeten we er één of twee meer scoren. Op het einde kunnen we tevreden zijn met een 5-1 overwinning.''

Trauner blikt terug op het doelpunt van FC Utrecht. De aanvoerder en Timon Wellenreuther zagen er bij een weggegeven corner niet goed uit. ''Het was een beetje miscommunicatie tussen ons. Het mag niet gebeuren, maar het gebeurde. Overal speelden we een goede wedstrijd. Ik voel me fit en ik kon vandaag meer minuten maken, maar we zijn het aan het opbouwen. Na twee weken trainen kan ik binnenkort een volledige wedstrijd spelen.''

Luka Ivanušec en Ondřej Lingr hebben tegen FC Utrecht hun officiële debuut gemaakt. "We hebben twee nieuwe spelers en ze hebben vandaag hun kwaliteiten laten zien. Lingr leverde een assist en Luka toonde dat gedurende de hele wedstrijd. We zijn blij dat ze hier zijn en ons kunnen helpen," aldus de centrale verdediger. Hij gaf ook aan onder de indruk te zijn van de extra kwaliteiten die de 24-jarige Kroaat aan de bal brengt.