'Transfer Kökcü naar Benfica nagenoeg rond'

'Transfer Kökcü naar Benfica nagenoeg rond'

De transfer van Orkun Kökcü naar SL Benfica is zo goed als rond. Volgens De Telegraaf zijn Feyenoord en de kampioen van Portugal elkaar genaderd. Inmiddels zit een Portugese delegatie in Nederland rond de tafel om de laatste details af te ronden.

Benfica wil ook de laatste details zo snel mogelijk afronden, zodat Kökcü komende week in alle rust kan afreizen naar Turkije voor de interlandperiode. Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft de afgelopen dagen hard onderhandeld met de Portugezen en heeft duidelijk gemaakt dat voor een bedrag onder de dertig miljoen euro (exclusief doorverkooppercentage en bonussen) niet viel te praten. Het medium schrijft dat de Turkse international een "mega-contract voor Portugese begrippen" kan verwachten.

Waar Kökcü voor Feyenoord de duurste uitgaande transfer zal worden, gaat hij ook de duurste aankoop worden in de geschiedenis van Benfica. Trainer Roger Schmidt ziet de aanvoerder van de Rotterdammers al langere tijd als een goede versterking van zijn elftal. De Duitser beschouwt Kökcü als grote architect achter de huidige landstitel en verwacht dat hij nog veel meer kan groeien. Ook oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes heeft lovend gesproken over de Turkse international en zal blij zijn hem te verwelkomen in Lissabon.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties