Toornstra: "We konden wegcounteren, maar dat hebben we nagelaten"

Toornstra: "We konden wegcounteren, maar dat hebben we nagelaten"

Na twee Eredivisiewedstrijden zonder zege heeft Feyenoord tegen SC Cambuur wel weer drie punten gepakt. Makkelijk ging het in Leeuwarden niet. Aanvoerder Jens Toornstra erkende na afloop dat de Rotterdammers veel eerder hadden moeten uitlopen op de thuisploeg.

"Dat zeker", reageerde Toornstra in gesprek met ESPN op de opmerking dat Feyenoord de wedstrijd sneller in het slot had moeten gooien. "Dat was vorige week tegen RKC natuurlijk ook zo. Dat is wel een puntje van aandacht." Zelf had Toornstra daar nog aan bij kunnen dragen met een assist, maar Bryan Linssen kreeg zijn bal niet op doel gericht. "Bryan had geen zin vandaag", lachte Toornstra.

Op zoek naar een verklaring voor opnieuw een moeizame wedstrijd: "Het is een goed voetballende ploeg. De eerste helft hadden we het redelijk onder controle en speelden zij veel de lange bal, maar kwamen ze wel met 1-0 voor. Daarna reageerden we goed en maakten we de tweede goal op een heel goed moment. Het is jammer dat zij weer gelijk komen in de tweede helft. Door een wereldgoal van Tyrell kan je daarna wegcounteren, maar dat hebben we nagelaten."

Toornstra is een van de vele Feyenoorders die in het dubbele programma van de ploeg maar weinig minuten missen. "De meeste jongens houden het goed vol", merkte hij op. "Door zo te spelen krijg je ook veel kracht, veel conditie. Vandaag komt dat ook met resultaat, dus dat is mooi."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties