Toornstra: "Met de band om voel je toch iets meer verantwoordelijkheid"

Toornstra: "Met de band om voel je toch iets meer verantwoordelijkheid"

Jens Toornstra verscheen na de 0-3 zege op FC Luzern tevreden op de persconferentie. De gelegenheidsaanvoerder benadrukte in zijn analyse vooral dat Feyenoord als team goed functioneerde. Ook ging hij in op zijn rol als aanvoerder.

"Ik denk dat we vandaag heel hard gewerkt hebben met z'n allen", begon Toornstra in gesprek met RTV Rijnmond. "Als collectief hebben we heel goed gespeeld. We hebben een aantal goede kansen gehad - ook uit pressing, zoals we graag willen. Uiteindelijk is 0-3 een goede uitgangspositie voor volgende week."

Toornstra erkende dat de overwinning zeker na de moeizame wedstrijden tegen FC Drita zeer welkom was. "Het is altijd lekker als je overtuigend wint. Tegen Drita waren het twee heel andere wedstrijden, waarin we heel weinig ruimte kregen om kansen te creëren. Tegen deze tegenstander, waar wij zelf ook wat meer kunnen pressen en de tegenstander probeert te voetballen, krijgen wij ook wat meer ruimte. Ik denk dat we dat goed hebben uitgespeeld."

Voor Toornstra was de wedstrijd tegen FC Luzern een extra bijzondere, omdat hij deze speelde met de aanvoerdersband om zijn arm. "Vandaag zat Leroy op de bank en dan schuif ik automatisch door. Of dat permanent is, weet ik niet", legde Toornstra uit. "Ik probeer het team te helpen, ook zonder band, maar met de band om voel je toch iets meer verantwoordelijkheid. Ik probeer er goed mee om te gaan en vooral probeer ik mezelf te blijven."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties