Toornstra: ''Ik werd overspoeld met berichten''

Toornstra: ''Ik werd overspoeld met berichten''

Het vertrek van Jens Toornstra naar FC Utrecht viel zwaar bij Het Legioen, maar er was ook veel begrip voor de keuze van de middenvelder. Toornstra aasde op meer speeltijd en die kans is bij FC Utrecht veel groter.

Na acht jaar is de tijd van Toornstra bij Feyenoord, voorlopig, voorbij en nu zet hij dagelijks koers naar Utrecht. Dat is even wennen. "Ik ben nog niet verkeerd gereden. Tegenwoordig heb je gelukkig Google Maps", aldus een lachende Toornstra in Voetbal International, die ook nog vertelt over zijn vertrek. ''Ik weet niet of er echt een moment is geweest. Het speelt al maanden dat mijn rol wat beperkter werd binnen Feyenoord. Op het veld dan. Ik voelde wel de waardering, dat was het niet. Maar je gaat minder spelen."

"Uiteindelijk haal je het meeste plezier uit het spelen van wedstrijden en ook het ernaartoe leven. Als wissel fungeer je vaak als tegenstander van het basiselftal. Dan moet je je zo formeren als de komende tegenstander doet. Dat is toch wat anders. Vandaag train je tactisch zoals je zondag gaat spelen. Dat is een heel andere mindset." Anderhalve week geleden werd FC Utrecht concreet en gaf de grote kans op een basisplek de doorslag om te vertrekken bij Feyenoord.

Vorig seizoen stond de middenvelder ook al vaak wissel. Heeft hij toen niet overwogen om te vertrekken? "Nee, vorig seizoen nog niet. We hebben echt een fantastisch jaar gehad met een geweldige groep gasten. Toen stond ik ook wissel, maar ging ik iedere dag met plezier naar de club. Nee, dat is in de voorbereiding gekomen. Dan denk je ook terug naar je rol in de voorbije maanden. Dan merk je wel: ik heb wel iedere keer gespeeld, maar het was vaak invallen of weer een keer in de basis. Dat werd gewoon minder."

Robin van Persie en Dirk Kuyt
Toornstra vertrekt overduidelijk via de voordeur uit De Kuip, want alle reacties van Feyenoordsupporters en zelfs clubiconen zijn hartverwarmend. "Ik ben overspoeld met berichten. Via de app, Instagram. Maar dan krijg je bijvoorbeeld een berichtje van Dirk Kuijt of Robin van Persie. Dan denk je toch wel 'dat zijn Feyenoord-iconen'. Als zij je dan feliciteren. Dat is toch wel mooi", zo vervolgt de middenvelder, die ook de supporters nog een keer roemt. "Ik prijs me heel gelukkig met alle reacties. In de besluitvorming denk je daar ook aan: Hoe zal iedereen reageren? Zonder dat het je keuze beïnvloedt. Maar je denkt er wel over na. Misschien vinden ze me wel een verrader, een slapjanus of weet ik veel. Als je merkt dat het je toch wel wordt gegund, dat doet je wel heel goed."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties