Timber: ''Wij waren slordig aan de bal''

Quinten Timber baalt van het gelijkspel van Feyenoord tegen FC Midtjylland. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel in Denemarken. Timber schoof na afloop aan tijdens de persconferentie om vragen van journalisten te beantwoorden.

''Het is zonde'', begint Timber in gesprek met RTV Rijnmond. ''De eerste helft heb je de controle en dan bedoel ik dat we verdedigend goed staan. We geven weinig kansen weg. Dan kom je 0-2 voor en dat doe je goed. Vooral op Europees niveau moet je dat behouden en weggaan met de drie punten. Dat doen we niet en dat is zonde, maar we kunnen er zeker positieve dingen uithalen. Vooral als je het vergelijkt met de wedstrijd uit bij Lazio. Volgende week komen we ze weer tegen en dan kunnen we mooie stappen maken.''

Timber merkte al snel dat de Denen een hoog niveau kunnen halen in balbezit en Feyenoord kon zich moeilijk onder de druk uitspelen. ''Midtjylland was vandaag goed aan de bal. Wij waren wat slordig aan de bal en dat kan ook beter. Het was zeker een goede tegenstander, maar als je 0-2 voor staat moet je met de drie punten weg hier. De intensiteit op Europees niveau is wel even wat anders. Dat had ik tegen Lazio al gevoeld. Ik ben wel blij dat ik bij mezelf merk dat ik fitter aan het worden ben, dat is wel fijn.''

Pierre van Hooijdonk
De oud-voetballer en analist zag Feyenoord vooral de tweede helft erg matig spelen. Het verbaasde de analist dat er na de 0-2 amper kansen werden gecreëerd door de ploeg van trainer Arne Slot. ''Het gelijkspel van Feyenoord zag je aankomen. De grip was volledig weg de tweede helft. Midtjylland was een stuk sterker en Feyenoord kwam er helemaal niet meer uit. Ze leverden de ballen constant in en ik vond ze echt heel erg matig. Ze hebben na de 0-2 geen moment of kans gecreëerd om er een doelpunt bij te maken. Ze werden helemaal niet gevaarlijk. Dit voelt als een verlies.''