Timber: ''Ik moet het gewoon negentig minuten kunnen volhouden''

Timber: ''Ik moet het gewoon negentig minuten kunnen volhouden''

Feyenoord speelde een overwegend slordige en matige oefenwedstrijd tegen Osasuna, maar middenvelder Quinten Timber behoorde wel tot de weinige lichtpuntjes bij de Rotterdammers. De middenvelder is vooral tevreden dat hij nu eindelijk voor Feyenoord 1 heeft gevoetbald.

"Ik ben blij dat ik mijn officieuze debuut heb gemaakt vandaag. Er gingen dingen goed, er konden zeker dingen beter, maar ik ben blij dat ik heb gespeeld", aldus Timber voor de camera van ESPN. De middenvelder gaf aan niet tevreden te zijn dat hij de wedstrijd 'maar' tachtig minuten kon volhouden. "Dat is niet prima. Ik denk dat dat ook een verbeterpunt is: dat ik het gewoon negentig minuten moet kunnen volhouden." Timber verwacht dat dat volgende week tegen Vitesse al het geval zou kunnen zijn.

Over zijn eigen spel als middenvelder was Timber gematigd tevreden. "Je kon in de wedstrijd zien dat er in het verdedigen, en soms ook in de aanval, dingen beter konden, ook in de communicatie. Dat is logisch, want we zijn net samen. De middenvelders praten vaak met elkaar op de training, dus dat moet goed komen. Veel wedstrijden spelen, veel praten en dan moet het goed komen."

Timber probeert een beeld te schetsen van zijn manier van voetballen. "Ik ben een box-to-box speler: ik houd van aanvallen en verdedigen, maar daarvoor moet je superfit zijn. Ik kan ook controleur zijn, ik ben een beetje multifunctioneel. Box-to box is wel het lekkerst, dan kan ik mijn energie en kracht erin stoppen, dribbels maken", zo vervolgt Timber, die zoals bekend de duurste aankoop ooit is bij Feyenoord. Zorgt dat voor druk? "Ik ben er niet zoveel mee bezig. Ik weet wat ik kan, ik weet dat ik nog veel dingen kan verbeteren en ik heb het gevoel dat dat hier goed kan, bij Feyenoord. Ik wil mezelf laten zien, belangrijk zijn voor het team, mooie dingen gaan bereiken en daar focus ik me volledig op."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties