Timber: ''Ik heb schade aan mijn binnenband en vocht achter mijn knie''

Timber: ''Ik heb schade aan mijn binnenband en vocht achter mijn knie''

Quinten Timber is nog niet hersteld van zijn knieblessure. De middenvelder van Feyenoord heeft volgens eigen zeggen een 'hele vage blessure' en had inmiddels wel verwacht weer volledig fit te zijn. Timber kampt met schade aan zijn binnenband en vocht achter zijn knie.

"Hoe het weg gaat? Tijd en rust," vertelt Timber in een nieuwe aflevering van Matchday. "Het is op de training gebeurd bij Feyenoord, een van de laatste acties. Vier tegen vier, ik was aan het winnen. De laatste wedstrijden bij Feyenoord heb ik ook niet gespeeld. Mijn focus was al op het EK. Over twee weken ben ik fit en kan ik weer meetrainen en dan ga je naar het EK, dacht ik toen."

Uiteindelijk werd Timber niet opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal vanwege zijn blessure. Ook toen Frenkie de Jong moest afhaken vanwege een enkelblessure, was Timber niet fit genoeg. Al gingen er in de media wisselende verhalen rond over zijn inzetbaarheid. "Normaal boeit het me niet en moet ik gewoon lachen. Nu ging iedereen mij appen. Ze vroegen allemaal wat er aan de hand was.''

"Ik had mijn blessure en zou de laatste training meedoen bij Oranje, dat lukte niet. Mijn knie was niet goed genoeg. We hebben een heel lang gesprek gehad met de bondscoach. Hij zei tegen mij: je zou erbij zitten, maar je bent niet fit genoeg en weet niet wanneer je wel fit bent. Ik wist het zelf ook niet, maar ik wou zo graag en ging er alles aan doen om voor 1 juni fit te zijn."

Koeman wilde voor Timber geen uitzondering maken, maar stond wel op de standby-lijst "Ik maak alleen uitzonderingen voor Frenkie en Memphis," zei Koeman. "Hij zei ook: Frenkie is niet 100%, als hij niet fit is en jij wel op dat moment, wil ik je erbij nemen. Ik ben doorgegaan met trainen die tijd en toen ik werd geappt, was ik toch niet fit. Toen is er nee gezegd en dat is het eigenlijk. Het is het EK, ik wilde forceren. Maar het ging niet helaas."

Timber ziet het Nederlands Elftal nu vanaf de bank indruk maken op het EK in Duitsland. "Het was vanwege mijn geloof makkelijk om te accepteren. Het moest gewoon zo zijn. Ik ben heel het seizoen fit geweest, heb gevlamd en mijn ding gedaan. Nu heb ik een gekke blessure, waardoor ik er niet bij ben. Het moet zo zijn. Er zijn veel zegeningen geweest dit jaar. Het EK zit er niet bij, maar ik ben dankbaar."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties