Timber: "Ik had het dubbele kunnen verdienen in het buitenland"

Timber: "Ik had het dubbele kunnen verdienen in het buitenland"

In de nieuwe aflevering van KICK 't MET op Ziggo Sport is Quinten Timber te gast om te praten over zijn periode bij Feyenoord. Samen met zijn broer Jurriën bespreken ze hun jeugd, het Nederlands elftal en de toekomst. De middenvelder van Feyenoord vertelt dat hij heel bewust heeft gekozen voor het plan van de Rotterdammers.

"Ik ben weggegaan bij Feyenoord met een goed gevoel", antwoord Timber op de vraag of het niet raar voelde om terug te keren bij zijn jeugdclub. "Ik wist dat Feyenoord een familieclub is. Ik hoorde ook van andere boys, Lutsharel bijvoorbeeld, hoe het daar was. Dus het gevoel was gewoon goed. Mijn zaakwaarnemer belde op en toen wilde ik het ook doen. Ik weet hoe Feyenoord is als club zijnde, dus nu ben ik nog steeds blij met mijn keuze."

"Ik heb het eerste half jaar veel gespeeld, daarna kwam die blessure en kwam ik niet helemaal lekker terug qua fitheid, vervolgens kwam ik in de blessure met mijn knie. Het hoort erbij, bij mijn knieblessure zat ik er mentaal wel goed in. Ik dacht gewoon van 'ik ga me terugvechten' en voelde me altijd onderdeel van het team." Toen Feyenoord aanklopte bij FC Utrecht om de middenvelder over te nemen, had Timber ook de keuze voor diverse buitenlandse clubs. "Geld is ook niet mijn drijfveer, maar ik had het dubbele kunnen verdienen in het buitenland. Ik zei: 'als mijn gevoel goed is, wil ik de stap maken' en dat was bij Feyenoord.''

Omdat Feyenoord zoveel nieuwe spelers had aangetrokken in de zomer, was de verwachting van buitenaf niet dat Arne Slot met zijn selectie kampioen zou worden. Dat heeft de Rotterdammers wel geholpen. "Aan het begin van het seizoen was er al het gevoel dat we het konden doen. Niemand letten op ons tot de helft van het seizoen en toen gingen ze opeens op ons letten. De media kan een bepaald perspectief eruit brengen, maar wij hebben ons eigen doel. Tot nu toe gaat dat goed." Timber is ook erg blij met zijn trainer en Slot was ook belangrijk in de revalidatieperiode van de middenvelder. "Een goede trainer is wel belangrijk, inclusief assistenten en performance coaches. Ik was geblesseerd maar voelde me alsnog onderdeel van het team, dat kwam mede door hem. Naar het team is hij gewoon duidelijk. Heel veel mensen hebben ook gespeeld en hij haalt heel het team erbij."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties